Kahvaltılık çemen nasıl yapılır çemen yapmanın püf noktaları nelerdir?.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığıbiber salçası
- 3 yemek kaşığıdomates salçası
- 2 dişsarımsak
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtatlı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığıgaleta unu
- 1/2 tatlı kaşığıçemen tozu
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkişniş tozu
- 1/2 çay kaşığıkimyon
- 1/2 çay kaşığıhardal tozu
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
-
- Kahvaltılık çemen hazırlığı için; uç kısımlarını kesip kabuklarını soyduğunuz sarımsakları havanda tuzla ezin.
- Domates ve biber salçalarını bir kaseye alıp tahta kaşıkla karıştırın.
- Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tatlı kırmızı biber, galeta unu, çemen tozu, kişniş tozu, kimyon, hardal tozu ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın.
- Hazırladığınız baharat karışımını salça karışımıyla harmanlayıp kıvam almasını sağlayın. Gerekirse sonradan eklediğiniz çok az miktarda ılık su ya da zeytinyağı ilavesiyle kıvamını bağlayın.
- Kapağı kapalı cam bir kavanozda bir gün boyunca muhafaza edip kahvaltıda sevdiklerinizle paylaşın, farklı sos yapımlarında kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder