About

Ads Here

Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2018 Pazar

Çemen nasıl yapılır


Kahvaltılık çemen nasıl yapılır çemen yapmanın püf noktaları nelerdir?.


Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı
    biber salçası
  • 3 yemek kaşığı
    domates salçası
  • 2 diş
    sarımsak
  • 2 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı
    tatlı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı
    galeta unu
  • 1/2 tatlı kaşığı
    çemen tozu
  • 1 çay kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    kişniş tozu
  • 1/2 çay kaşığı
    kimyon
  • 1/2 çay kaşığı
    hardal tozu
  • 1/2 çay kaşığı
    karabiber


    1. Kahvaltılık çemen hazırlığı için; uç kısımlarını kesip kabuklarını soyduğunuz sarımsakları havanda tuzla ezin.
    2. Domates ve biber salçalarını bir kaseye alıp tahta kaşıkla karıştırın.
    3. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tatlı kırmızı biber, galeta unu, çemen tozu, kişniş tozu, kimyon, hardal tozu ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın.
    4. Hazırladığınız baharat karışımını salça karışımıyla harmanlayıp kıvam almasını sağlayın. Gerekirse sonradan eklediğiniz çok az miktarda ılık su ya da zeytinyağı ilavesiyle kıvamını bağlayın.
    5. Kapağı kapalı cam bir kavanozda bir gün boyunca muhafaza edip kahvaltıda sevdiklerinizle paylaşın, farklı sos yapımlarında kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder