About

Ads Here

Bu Blogda Ara

2 Haziran 2018 Cumartesi

Keşkek nasıl yapılır

Keşkek malzemeleri 
Yapacağımız keşkek 6-7 kişiliktir.

Yarım kilo yarma buğday
yarım kilo tavukgöğsü
1 su bardağı ıslatılmış nohut
1 çay kaşığı kimyon ve kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan


Keşkek nasıl yapılır?
Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ve yarma buğdayları büyük bir tencereye koyalım üzerine tavuğun göğüs etini ve tavuk suyunu, iri iri doğradığınız soğanı ve biber salçasını koyalım. 
Tuz ve kimyonu da ekledikten sonra tavuk suyunu malzemelerin üzerini geçecek şekilde dökelim ve pişmeye bırakalım. 
Pişmeye bırakılan keşkeği pişene kadar karıştırmayın piştiğini anlamak için nohut veya buğdayların tadına bakın. 
Piştikten sonra altını kapatın ve karıştırma başlayın. 10 - 15 dakika boyunca malzemeleri birbirine karıştırın ve hafif sulu bir yapıda bırakın.

Dilerseniz üzerine tereyağı eritip dökebilirsiniz.

Keşkek hem lezzetli hemde kolay bir yöresel yemektir. Keşkeğinizin daha güzel olması için size bir kaç küçük önerimiz var.
Keşkek püf noktası 
Yarma buğdayı ve nohutları bir gece öncesinden ıslamanız gerekmektedir. Tavukları iyi pişirirseniz daha kolay ayıklanacaktır. 
Tavukları kaynattığınız suyu kesinlikle dökmeyin keşkek için kullanacaksınız. 
Keşkeği pişerken asla karıştırmayın, piştikten sonra altını kapatın ve karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder